You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Uvjeti korištenja

x

Hrvatska pošta Mostar kao tvrtka čija je misija biti na usluzi svim građanima i u situaciji nastaloj zbog pandemije virusa COVID-19 poduzima sve preventivne mjere u cijlu zaštite svih naših zaposlenika i naših korisnika. U skladu s tim naši poštanski uredi i dalje su na usluzi građanima od ponedjlejka do subote s radnim vremenima koje možete provjeriti ovdje.

Naši poštari na terenu i djelatnici u svim poštanskim uredima vrijedno rade kako bi vaše pošiljke stigle na vrijeme, a dostupni smo i preko beplatnog info telefona 080 088 088.

Pratit ćemo i dalje razvoj situacije s korona virusom i sve relevantne obavijesti prenositi na našim službenim stranicama. Zahvaljujemo svim našim korisnicima na razumijevanju, te ih molimo da se prilikom posjeta poštanskim uredima ponašaju odgovorno, radi sebe, svojih bližnjih i naših djelatnika.

Beskontaktna isplata mirovina - rješenje koje nudimo svim bankama

Zbog novih okolnosti vezanih za pojavu pandemije korona virusa, HP Mostar je prilagodila postojeće modele dostave pošiljaka u kojima je neophodan kontakt poštara i primatelja, zbog same prirode usluge, a i zahtijeva da korisnik uručenje potvrdi potpisom.

Uzimajući u obzir izloženost poštara, kako i naših korisnika standardnim načinom dostave pošiljaka ili isplate mirovina za koje se zahtijeva potpis primatelja, HP Mostar je uvela model "beskontaktne dostave" te propisala način na koji će se dostava ili isporuka mirovina obavljati u okolnostima pandemije.

Poštar - pripremljen novac z amirovine skupa sa čekom pakira u otvorenu kuvertu, pozvoni na vrata, odloži novac u kuverti na kućnom pargu, te se udalji minimalno 2 metra;

Umirovljenik - preuzima kuvertu, prebroji novac, svojom olovkom potpisuje ček, ostavlja potpisan ček ispred vrata i zatvara vrata;

Poštar - preuzima potpisani ček od mirovine, čim je beskontaktna dostava izvršena.

Posebno molimo naše korisnike mirovina da budu strpljivi jer će gore propisani model beskontaktne dostave od naših poštara zahtijevati malo više vremena za obavljanje usluge isplate mirovina na domu.

Svim bankama koje rade isplate mirovina na području koje dostavom pokriva HP Mostar nudimo dostavu mirovina putem vrijednih pisama, uz napomenu kako će se i za ovu vrstu usluge primjenjivati "beskontaktna dostava", kako bi zaštitili i poštare i umirovljenike.

HP Mostar već ima potpisane ugovore sa svim bankama o ugovornoj predaji poštanskih pošiljaka. Za isplatu mirovina odnosno dostavu istih koristeći uslugu vrijednog pisma nije potrebno sklapati posebne ugovore, pa je s toga ovaj model isplate mirovina za umirovljenike koji primaju mirovine preko banke spreman odmah.

Budimo odgovorni. Zašitimo sebe i druge, zdravlje je na prvom mjestu.

Poštanski promet za vrijeme pandemije virusom COVID-19

Obavještavamo korisnike da je zbog provođenja mjere zaštite od širenja kororna virusa (COVID 19), poštanski promet moguć prema državama u tabeli.

Obavijest korisnicima usluga u vezi s pojavom koronavirusa (COVID-19)

Molimo korisnike da, sukladno donesenim naredbama Kriznog stožera Federalnog Ministartsva zdravstva i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, poštuju sljedeće preporuke ponašanja u poslovnicama HP d.o.o. Mostar:

1. Izbjegavati rukovanja i održavati rastojanja od najmanje jednog metra između osoba u prostoriji;

2. Pridržavati se respiratorne higijene, kašljanje i kihanje prekrivanjem usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju se poslije odbaci u koš za otpad te temeljito pranje ruku;

3. Izbjegavati okupljanje i duža zadržavanja u prostorijama.

Napominjemo sve korisnike usluga o obvezi postupanja po naredbama Kriznog stožera Federalnog Ministartsva zdravstva i Kriznih stožera Županija u kojima se trenutno nalaze.