You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Uvjeti korištenja

x

Međugorje je mjesto koje su u protekle 33 godine posjetili milijuni hodočasnika iz cijeloga svijeta. Prema svjedočanstvu šestero djece, 1981. godine u ovome hercegovačkom mjestu se ukazala Majka Božja. O Međugorju se piše širom svijeta, a vjerujemo, pisat će se i dalje. Jedni se oduševljavaju, drugi osporavaju ukazanja, ali unatoč svemu ono ostaje mjesto mira, molitve i brojnih obraćenja. Posebno je poznato po sakramentu svete ispovijedi te ga mnogi s pravom nazivaju ispovjedaonicom svijeta. Vjernici dolaze u Međugorje da se u sakramentu pomirenja izmire sa sobom, s Bogom i s ljudima oko sebe.
U svrhu provjere autentičnosti ukazanja Sveta Stolica je 2010. osnovala Međunarodno povjerenstvo koje je sačinjavalo dvadesetak kardinala, biskupa, teologa i drugih stručnjaka koji su detaljno proučili izvješća o ukazanjima Djevice Marije u Međugorju. Nakon četiri godine rada zatvorenog za javnost, u siječnju 2014. Povjerenstvo je završilo s radom i rezultate predalo Kongregaciji za nauk vjere koja će ih razmotriti i izraditi prijedlog papi Franji na kome je konačna odluka. Neovisno o odluci Svetog Oca moglo bi se reći da se Međugorje u Crkvi već potvrdilo po plodovima vjere i obraćenja i to nitko ne može osporiti. To je najdublja potvrda Međugorja, kao što je to potvrda i drugih velikih svetišta od postanka sve do danas. 

Hrvatska pošta d.o.o. Mostar izdala je prigodnu poštansku marku u obliku srca i s mirisom ruže u arku od 4 marke, maksimum kartu (MC), žig i omotnicu prvoga dana (FDC).