You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Uvjeti korištenja

x

Srebrna medalja na natjecanju u organizaciji Svjetske poštanske unije održanom u Bangkoku, Thailand

                                                                      Hrvatska pošta Mostar osvojila nagradu

Nagrade, kao počasti zbog nekog značajnog dostignuća, u filateliji Hrvatske pošte Mostar nisu nepoznanica. Posljednja pristigla nagrada je osvojena na Svjetskoj filatelističkoj izložbi Svjetske poštanske unije (UPU) koja je održana u Bangkoku (Thailand) od 27. 11. do 2. 12. 2023. Marke Hrvatske pošte Mostar našle su se u društvu 10 najboljih na svijetu! U kategoriji malih poštanskih operatora, koji tiskaju do 30 maraka godišnje, zaslužili smo srebrnu medalju. Na izložbi su sudjelovali izlagači iz 60 zemalja, a marke su bile izložene na 2.500 izložbenih panoa.

Od 2012. godine, od kada redovito sudjelujemo na izložbama UPU-a, osvojili smo 8 medalja. Jednu zlatnu, pet srebrnih i dvije brončane medalje. Priprema jednog filatelističkog izloška je zanimljiv i kreativan proces. Na 16 listova A4 formata potrebno je „ispričati priču“ markama koje su tiskane u posljednje tri godine. Zlatnu medalju smo dobili za izložak na temu „Čuvari duhovnog, kulturnog, povijesnog i prirodnog blaga“, a posljednji nagrađeni izložak iz 2013. nosio je naslov „Ljepota suživota ljudi i prirode“.

Osim nagrada koje je Hrvatska pošta Mostar osvojila na natjecanjima UPU-a, tu su i nagrade na natjecanjima koje organiziraju filatelistički časopisi ili filatelistička udruženja.

Hrvatska pošta Mostar zahvaljuje autorima koji nam podare lijepa likovna rješenja i filatelistima koji prepoznaju rad i ljubav uložene u svako izdanje poštanskih maraka Hrvatske pošte Mostar.

Poštanske marke možete pogledati ovdje -> Srebrna medalja na natjecanju u Bangkoku, Thailand, studeni / prosinac 2023.

Povratak na Filatelija