You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Uvjeti korištenja

x

Usluga prijama pošiljaka za koje se poštarina plaća u dolazu naziva se "POSLOVNA PREPISKA - PLAĆENI ODGOVOR" IBRS/CCRI (INTERNATIONAL BUSINESS REPLY SERVICE/ CORRESPONDENCE COMMERCIAL RESPONSE INTERNATIONAL).

Korisnik usluge dobiva dragocjene podatke u pisanoj formi a ne mora lijepiti poštansku marku na povratne dopisnice ili kuverte, što predstavlja uštedu novca.
 
Korisnici su poduzeća i ustanove koji žele odgovor od svojih klijenata ili kupaca, tj. dobiti povratnu informaciju (najčešće su to anketni upitnici, podaci za bazu podataka, nagradne igre i slično). Korisnici usluge IBRS (plaćeni odgovor) žele osloboditi primatelja plaćanja poštarine i olakšati im postupak slanja povratne informacije.
 
Istraživanja su pokazala da jako mali broj ljudi žele o svom trošku davati informacije o sebi te stoga odgovori anketiranih osoba moraju biti besplatni. Usluga plaćenog odgovora upravo to omogućava.
Usluga IBRS - POSLOVNA PREPISKA neophodna je za zadovoljavanje potreba poslovnih partnera koji otpremaju unaprijed frankirane pismovne pošiljke. Ova usluga potiče poslovne partnere da realiziraju svoje reklamne kampanje, ankete i slično preko poštanskog ureda. Isto tako omogućuje organizacijama koje se bave istraživanjima tržišta da dobivaju natrag popunjene upitnike, izdavačima knjiga i časopisa da njihovi kupci obnavljaju pretplatu, trgovačkim organizacijama (poduzećima) da primaju narudžbe za robu i dr.
 
Više pogledajte: